17. Mai i bilder

17. mai er dagen som Norge markerer på en måte hele verden misunner oss. Bildene fra frokosten på IPD forklarer hvorfor. Barnslige gleder, voksent konkurranseinstinkt og flotte nasjonaldrakter har vel sjelden utfylt hverandre bedre. Dette er mitt forsøk på å gjenfortelle dagen, uten å ha deltatt selv. Jeg håper bildene sier det meste.

Midt i eksamensperioden kommer dagen som skal markere at Norge fikk sin egen grunnlov. Feiringen av 17. mai var en tradisjon som begynte allerede året etter (1815) i Trondheim, selvsagt. Zambkasumawork . «Hvor viktig maa ikke Anledningen til saadan en aarlig Fest blive for den tilvoxende Ungdom!» (Adresseavisen 1824). Vi kan vel si at vi har tatt han på ordet, Trønder-Dansken som mente at 17. mai burde bli en årlig festdag.
Som vi alle vet er Trondheim velsignet med mye vær, og 17. mai ble ikke et unntak. Dette skulle ikke sette noen hindring på festen. Pølser, “Champagne”, Mozell og is ble servert, og inntatt på forskjellige vis.

Noen benyttet sjansen til å briljere med sine “stående buffét” egenskaper, mens andre briljerte mer med sine pølsespiser -egenskaper. Hyggelig så det hvertfall ut til å vere. Når folk var forsynt fortsatte lekene utendørs. I god Leonardo -ånd ble det tautrekking, ballongkamp og gråskumpussekonkurranse. Etter bildene å dømme er de gamle fortsatt eldst.

Etterhvert som vinnere hadde blitt kåret, bar det inn for mer action. Her ble det avdukning av den nye fanen, og utdeling av hederspriser. Gratulerer Eivind, Ragnhild, June og vaskedama med god innsats og vel fortjente hederspriser.

Neste år skal eg definitivt vere tilstades på 17. mai feiringa på IPD, for det såg ut til å vere ein flott fest. Gratulerer med overstått!