Antares vs Crux 15

Etter 10 intense uker i verkstedet på IPD, er det endelig duket for kamp på direktesendt TV! De siste ukene har bydd på utallige opp- og nedturer for begge lag, og det er fortsatt mange som tror at deltakerene ikke kommer i mål.

Stemningen er til å ta og føle på i det sendingen nærmer seg. Både produsenter og progmramledere står og tripper med svette i pannen og hjertet i halsen. Startsignalet nærmer seg og den ene bilen er død mens den andre aldri har komt i mål for egen maskin. Crux har fullført 4 suksessfulle testrun av banen, men nekter plutselig å kommunisere med PS3-kontrollen, som ironisk nok har vært synkronisert med en Mac og må rekalibreres. Startskuddet ligger rett rundt hjørnet, og programleder prøver å hale ut tiden mens han viser frem banen for publikum.

Sekunder før start står Kisen klar med PS3-kontrollen i hendene! Startskuddet går og Roverene skyter fart! Crux velger å spise seg gjennom krateret, mens Antares kommer susende i sanden lags høyresiden. Beltevognene møtes i krysset hvor sandløypa svinger inn bak krateret, der Antares broderlig velger å sleppe Crux forbi mot fjelltoppen. Kisen manøvrerer som en gud opp den bratte bakken og kommer seg helskinnet forbi de bratte fjellskrentene. Peder og hans skrekkinngytende transformer hveser ham i ryggen, men Crux blir reddet av en overopphetelse i Antares motor.

Nedfarten fra fjellet går effektivt og knirkefritt, og ved foten venter analysesteinene klare for å bli plukket opp av den mektige kloa. Det ser først ut til at Kisen tar en Northug og shower før målstreken, men det viser seg å være Crux som gjør opprør og tar til å spinne ukontrollerte rundinger! Er det nå Antares skal ta over ledelsen?
Etter en kjapp reset kommer reoveren til seg selv igjen, og det blå laget følger i spenning med på live-feeden til iPaden mens Kisen analyserer seg kontrollert inn mot seieren ved hjelp av laserposisjonering og kjemisk analyse. Antares kommer med litt hjelp like etter og plukker elegant opp den rette steinen ved hjelp av UV-lys og en svært avansert løftemekanisme!

Høydepunktet fra sendingen kan du se her fra ca 1.23.30:
http://tv.nrk.no/serie/schrodingers-katt1/dmpv73004012/22-11-2012

Det hele endte altså i en kjempesuksess hvor gruppene har klart å gjennomføre noe som de fleste ikke trodde var mulig for oss designstudenter. Nå gjenstår det bare å se om sensor er like fornøyd med resultatet!

Se også:
http://tv.nrk.no/serie/foerkveld/dvfk18112212/22-11-2012#t=20m1s
http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.8405662
http://www.youtube.com/watch?v=HUrK8sEM_6M&feature=share&list=UUOGXJOzjVQWbyZ6yl0rfF4Q