FunRun-mani

Det nye mobil- og tablet spillet FunRun har blitt lastet ned over 15000 ganger første uken, ligger på app-store topp 10-listen,  i tillegg til å motta priser for “Årets Spill” og “Publikums favoritt” under Norwegian Game Awards. Responsen fra pressen har heller ikke ventet på seg. Bak suksessen står blant andre to studentar frå IPD.

I Januar i 2012 starta de totalt 6 personene som har vert med i teamet utviklingen av spillet. I tillegg til de tre eierene av selskapet DirtyBit Erlend Haugsdal, Nicolaj Petersen og Martin Vagstad og PR ansvarlig Marius Giske, var altså IPD studentene Martin Sangolt og Peder Aune med på laget, som totalt la ned over 3000 timer i utviklingsarbeid.

Martin hadde ansvar for GUI (brukergrensesnitt) og game design, og Peder var ansvarlig for animasjon, karakterdesign og gamedesign. Spillet minner litt om kjente og kjære spill som Sonic og MarioKart, blandet med en god dose tegneserieblod og “dirty tricks”. Spillet er gratis og kan lastes ned både til Android og IOS. Lykke til med lesingen, når den tid kommer..