Turn med Leonardo

Leonardo arrangerte turndag fredag den 27. april, og alle studenter var velkomne. Ansvarlig for dagen var Rasmus Fannemel, presseansvarlig i Leonardo og førsteklassing, og han var meget fornøyd med gjennomføringen og lover flere spenstige aktiviteter for designstudentene fremover.

Flere IPD-ere så veldig stive ut på dansegulvene rundt om i Trondheim sentrum i helgen, og skylden kan tilskrives to utfordrende og lærerike timer med turn i Trondheim Turnforenings lokaler i sentrum denne fredagen. Leonardo hadde for anledningen leid inn en av Norges beste turnere som instruktør, nemlig Marius W. Haaverstad. Denne mannen er tilfeldigvis den samme Marius som innimellom blir observert i førsteklasserommet på IPD diverse hverdager og helger.

Omtrent 30 ivrige studenter fra alle årstrinn møtte opp kl. 11, og Haaverstad startet det hele med en utfordrende oppvarming, der koordinasjon var viktig. ”For meg som vanligvis bare bruker én hånd, og da tenker jeg selvfølgelig på når jeg lager skisser, så var det vanskelig å gjøre noe fornuftig med hele kroppen samtidig,” sier Are Ottesen i førsteklasse.

Mange fikk flashback fra barneskolen da det var tur for de klassiske turnøvelsene. Nivået skal dog sies å være imponerende, og det ble slått hjul og rullet kråke både forlengs og baklengs, og folk stod på hendene i hytt og gevær. Migponafundlon . ”Jeg ble veldig overrasket over at læringskurven var så bratt,” sa den joviale trønderen Haaverstad og fortsatte, ”det var godt å se at alle koste seg.”

Etter en nervepirrende øvelse der samtlige deltagere måtte slippe seg ned i en baklengs salto fra sittende posisjon på en stang 2,5 meter over en foampit, så var det klart for å slippe de oppmøtte fri til å prøve alle apparatene som var til rådighet. Både jenter og gutter løftet seg opp i ringer, slang seg mellom svingstenger og skranker, hoppet bukk og klatret i ribbeveggen. De aller flinkeste og tøffeste tok fatt på den spretne trampolinen, og eventuelle tilskuere ble svimle av å se doble og triple saltoer med skru lande mer eller mindre elegant ned i den tilhørende foampiten.

Til slutt viste Marius Haaverstad hvorfor han er i Norgestoppen i turn med en overbevisende opptreden i svingstangen, til stående ovasjoner fra de fremmøtte. Alle var enige i at det hadde vært en flott turndag, og etterlyste mer. Leonardo kan ikke si seg mer enig, og lover mer action til høsten.

Takk til Marius W. Haaverstad og alle de oppmøtte!