Ny Student?

Her er fadderbrosjyren 2018

Skal du begynne på Industriell Design?
Vi i Leonardo linjeforening gjør alt vi kan for at du som ny student skal få en best mulig start. Derfor arrangerer vi en fadderperiode sprekkfull av morro.  Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med Il Prima (faddersjef) Petter Sommerseth. Vi gleder oss til å møte deg!

Lurer du på om du skal søke Industriell Design?

Industriell Design er et 5-årig masterstudium som undervises på NTNU Gløshaugen, og det tas opp rundt 30 elever hvert år. Fordelingen mellom gutter og jenter er omtrent likt, og man får ikke jentepoeng når man søker.

FAQ

Må jeg være flink til å tegne?
Nei, du må ikke være flink til å tegne, men du bør ha en interesse for det, og vilje til å lære det. Når det er sagt vil de fleste oppleve en enorm framgang de første månedene med tegneundervisning.
Korleis er klassemiljøet på Industriell Design?
Jau, takk for eit spørsmål på nynorsk. Klassane på IPD er blant dei minste på Gløshaugen. Med omtrent 30 elevar i klassen blir det raskt tette band elevane i mellom. Dette er ein fordel når ein seinare skal jobbe i prosjektarbeid. Dette miljøet gjer og at elevar på tvers av klassetrinna blir godt kjent. T.d gjennom Åretur og fleire sosiale arrangement, ofte i regi av linjeforeninga Leonardo. Reint praktisk har vi også vårt eige klasserom, med skap og ”fast plass” allereide frå første dag på studiet.
Hva kan jeg bli?
Det er stor variasjon i hva du kan ende opp som etter endt utdanning. Ofte er hva du interesserer deg for det viktigste. Du vil for eksempel lære grafisk design, produkdesign og interaksjonsdesign, samtidig som du kan slå i bordet med en sivilingeniørutdanning. Mulighetene for å starte eget selskap er også store. Et eksempel på dette er www.eggsdesign.no.
Her er eksempler på folk som er i jobb http://www.ntnu.no/studier/mtdesig/jobb.
Hvordan er Trondheim som studentby?
Trondheim er Norges største studentby, og det vil du komme til å merke. Her er over 30000 studenter som alle er med å sette sitt preg på byen. “Fjerner du domkirka og studentene fra Trondheim, så er det ikke mye igjen,” er et kjent ordtak. Blant annet Samfundet, NTNUI, UKA og en mengde studentarrangementer er institusjoner som vil prege din studietid i Trondheim.