Boreal

Endelig prosjektoppgave i faget TPD4113, Estetikk 3, innleveringen bestod av en 1:5 skala modell. Oppgaven var å innrede en studenthybel med fastmonterte møbler. Gruppen fikk utlevert plantegninger for SIT bolig sitt prosjekt, Moholt 50/50.

 

Gruppen ble enige om at det viktigste i prosjektet var å skape et hjem for studenten som skulle føles som ditt eget.Vi ønsket å skape fleksible og praktiske løsninger som ga rom for å sett et personlig preg på rommet. Den originale planen for hybelen gjorde den til en lang og tynn gang, for å skape et mer lunt rom delte vi hybelen i to: en gang og et oppholdsrom. I oppholdsrommet brukte vi ulike nivåer for å skape forskjellige rom innad i rommet. Det øverste nivået skaper en sofakrok som går helt ut i vinduskarmen, dette nivået kombinerer skrivebord og sitteplass og studenten står fritt til å velge hvordan han skal bruke dette området. Lys fra vinduet reflekteres i flaten og lyser opp rommet. Det neste nivået huser sengen, som lett kan gjemmes unna, og et lite nattbord.

 

Gruppen valgte også en perforert vegg som gir uendelige muligheter for studenten til å skape egne hyllekombinasjoner og henge opp ting. Tanken er at studenten får utlevert ferdige hyller og kroker med tapper som passer i hullene på veggen. Lagring av ting som skal gjemmes litt unna skjer i skuffer og skap med skyvedører, noe som sparer gulvplass. 

 

Fargene ble valgt fordi de var behagelige, nøytrale og de skulle gjøre det lett for studenten å innrede hybelen med sine egne ting. Grå vegger, lyst tre og mørk ullfilt skaper en avslappende atmosfære som reflekterer det nordiske landskapet, noe som også reflekteres i navnet vi valgte, Boreal. Alle nivåene, samt gulvet består av lyst trelaminat og dette ble valgt, ikke bare for det er et lunt naturmateriale, men også for å skape en kobling til selve høyhuset som skal bygges ved hjelp av laminert heltre.